Natuurcoaching

3Ervaar de rust, inzichten en energie die de natuur jou kan bieden!

Vanuit mijn praktijk voor Natuurcoaching in Varssel, Hengelo Gelderland, bied ik coachsessies aan in de prachtige Achterhoekse natuur. Door de verrassende paadjes en de afwisseling van gevarieerd bos en open veld, leent Landgoed het Zelle zich uitstekend voor een ontdekkingstocht op maat. Afhankelijk van de wens om te lopen, of juist een stap op de plaats te maken, op een plek in de natuur die ontspanning biedt en inspireert.

De natuur heeft een coachende en spiegelende werking ten behoeve van ons welbevinden en onze persoonlijke groei. Met aandacht in de natuur zijn geeft rust en ontspanning, maar helpt je ook te (h)erkennen wat er zich in je afspeelt aan gedachten, gevoelens, zorgen en wensen.

Als natuurcoach bied ik jou een luisterend oor, inspiratie, vragen en oefeningen die een helder beeld geven van waar je staat en wat je nodig hebt, in je privé leven en/of in je werk. Ik kan jou in de oordeel loze spiegel van de natuur laten kijken en helpen ordenen welke levensvragen en antwoorden van toepassing zijn. Deze methode is heel krachtig en effectief. Lees onderaan deze pagina enkele ervaringen van mijn klanten.

De symboliek, signalen en onvoorwaardelijke aanwezigheid van de natuur helpt jou meer in contact te komen met je innerlijke wijsheid en je eigen natuur. Wandelend in gesprek en werkend met beelden en materialen uit de natuur, wordt helder waar je precies mee worstelt, welke mogelijkheden er zijn om daar mee om te gaan en welke keuzes er gemaakt kunnen worden.

De seizoenen en processen van groei, bloei en vergankelijkheid in de natuur geven aanknopingspunten en inzichten die jou verder kunnen helpen. Zo kunnen we in enkele sessies naar concrete wensen, oplossingen en stappen toewerken die tot grote steun zullen zijn in je dagelijks leven.

Door mijn werkervaring en persoonlijke levenservaring heb ik affiniteit met coachvragen en levensvragen op velerlei gebieden, maar bovenal met vragen als, hoe ga ik om met:

 • stress;
 • burn-out;
 • twijfels over zingeving;
 • rouw en verlies;
 • herstel na kanker (remissie)
 • ziekte van mijn partner;
 • veranderingen in mijn relatie;
 • mantelzorg, oa. voor een naaste met dementie;
 • zorgen mbt een kind met een beperking of psychische problematiek;

Ik kan jou met behulp van Natuurcoaching ondersteunen bij het:

 • delen van ervaringen en zorgen;
 • ordenen van gedachten en gevoelens;
 • vinden van antwoorden op levensvragen;
 • vinden van troost bij verlies en rouwverwerking;
 • formuleren van wensen en doelen;
 • helder krijgen van kansen en te overwinnen obstakels;
 • keuzes maken en beslissingen nemen;
 • een concreet stappenplan maken.

Voor meer informatie en een kennismakingsgesprek, neem hier contact met mij op. Voor enkele ervaringen van mijn coachklanten, lees verder beneden.

Aanbod Natuurcoaching 2024

Is jouw interesse gewekt voor Natuurcoaching? Dan bied ik jou eerst een gesprek ter kennismaking. Tijdens een korte wandeling laat ik je ervaren hoe mijn methode werkt. Als je door mij gecoacht wil worden, dan is mijn aanbod een coachtraject van 5 sessies. De globale doelen per sessie zijn:

 1. Beeldvorming huidige leven en eventueel probleem, gemis of verlangen
 2. Concretiseren wens en coachvraag
 3. Obstakels, wat houdt je tegen?
 4. Kwaliteiten: wat ondersteunt jou?
 5. Stappenplan

Een sessie duurt ongeveer 2 uur.

Mijn tarief in 2024 is €70,- ex BTW per sessie.

€350,- ex BTW per traject van 5 sessies.

In overleg kan ik ook op locatie komen, bij jou in de buurt.

Lid van de Nederlandse Vereniging voor Natuurcoaches

Wim (Hovenier, 50+):   “Door het samen lopen met Ariënne ontstond er snel een ‘maatje gevoel’ een vertrouwd en warm gevoel. Zij heeft zorg voor mij en mijn zielenroerselen.

Het gaf ruimte tot bezinning doordat we af en toe een situatie met behulp van stokjes en dennenappels hebben neergelegd. Dat heb ik als verhelderend ervaren. Daardoor heb ik belangrijke besluiten kunnen nemen en stappen kunnen maken in werk en privé.

Werken met beelden uit de natuur en de symboliek daarvan, gaf mij heel veel troost”

Jeanine (50+, Coördinator maatjes programma):   “Ik heb een coachingstraject gedaan en dat is heel goed bevallen.

Ik heb Ariënne ervaren als een veilig klankbord, waarin je kunt laten zijn wat er is. Je mag gaan ontdekken. Zij pretendeert niet het te weten, ze loopt letterlijk en figuurlijk samen met je mee.

Fijn om zo door de maanden heen samen met Ariënne stil te staan bij iets wat voor mij belangrijk is. Het samen helemaal de aandacht en de ruimte te geven. Dat bracht het direct al meer aanwezig in mijn dagelijks leven.”

Vivian (30+, Regisseur Energie en klimaat) “Het coachingstraject bij Ariënne heeft mij veel opgeleverd.

Door haar zachte begeleiding en het ZIJN in de natuur, kan ik heel makkelijk contact maken met mijn gevoel. van denken naar voelen. Zij stelde eenvoudige, maar krachtige vragen. En de beelden van de oefeningen die ik deed blijven erg goed hangen. Ik heb echt mooie stappen kunnen zetten in mijn proces. Ik kan het iedereen aanraden!

Peter (72 jaar, gepensioneerd)  ‘Ik heb hulp gezocht bij Ariënne in een zeer moeilijke periode, waarin mijn partner een  risicovolle, levens bedreigende operatie moest ondergaan. Ik was nerveus, bang en erg gespannen. Mijn hoofd voelde als een flipperkast. Dankzij Ariënne was ik bij haar veilig, rustiger om mijn problemen, zorgen en mijn gevoelens wandelend te delen. Door de prachtige natuur in haar omgeving kreeg ik de steun van haar om al pratend en met goede vragen en beelden wederzijds mijn situatie te schetsen. We kwamen samen lopend uit bij de juiste handvatten/oplossingen waar ik rustiger van werd. Dat was ook de bedoeling van de hulp vraag. Geweldig, wat een fijne aanpak Ariënne.