Mijn Natuur

Groen te werk gaan
is mijn natuur !

Met mensen werken, buiten in de natuur staat op mijn lijf geschreven. Van jongs af aan ben ik gefascineerd door de natuur van planten, dieren en mensen en de relatie die zij hebben met elkaar en met hun natuurlijke omgeving. Ik ben altijd weer geboeid door alles wat er gebeurt in de natuur, hoe wij mensen daarmee omgaan en wat wij daarvan kunnen leren. De ontwapenende en gezond-makende werking van de natuur is mijn belangrijkste inspiratiebron en drijfveer om samen in het groen te werken.

Jong geleerd, oud gedaan! Onze tuin en het achterland in mijn geboortedorp in Overijssel was mijn favoriete speelplaats. Via het speelbos van de padvinderij en mijn schooltuintje van de Vrije school in Zutphen besloot ik Tropische bosbouw en natuurbeheer te gaan studeren. Tijdens mijn studie in Wageningen, heb ik mij gespecialiseerd in de relatie tussen mensen en bossen. Uitgezonden als bosantropologe en onderzoeker heb ik vervolgens gewerkt en samengeleefd met de bosbewoners van diverse landen in Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Bijzonder en zeer leerzaam om te ervaren hoe deze mensen zich verhouden tot de natuur en in hun levensonderhoud voorzien.

10 jaar geleden ben ik begonnen met het begeleiden en coachen van mensen in de natuur en moestuin. Als groene begeleider en tuintherapeute werk ik zowel met jongvolwassenen als met senioren die daar baat bij hebben. Samen tuinen onderhouden en groenten, kruiden en fruit kweken is een zeer verrijkende bezigheid. De dagelijkse verzorging, oogst en onverwachte gebeurtenissen leveren altijd weer parels op voor ieders welzijn en persoonlijke ontwikkeling.

Vanuit mijn eigen praktijk voor Natuurcoaching verzorg ik coachwandelingen op het mooie Landgoed t’Zelle naast ons en het Pieterpad wat langs mijn praktijk loopt.